"Jsem přelétavej ptáček," tvrdí o sobě 107 letá Frieda Táborová

Už jedenáct let žije v Domově pro seniory v Buchlovicích jedna úžasná dáma. Vždycky, když tu začnou s adventním zdobením, má zdejší vedení velmi milou příležitost ke gratulaci. I tentokrát, kdy na samém konci listopadu oslavila nejstarší obyvatelka domova Frieda Táborová neskutečných 107 let.

Úctyhodný věk ji už podle dostupných informací řadí mezi tři nejstarší obyvatele naší republiky. „Jsem přelétavej ptáček,“ směje se drobná paní. „Bydlela jsem s manželem na spoustě míst Československa, vždycky jsem ho následovala za prací a moc ráda na něj vzpomínám, byl to pěkný chlap, tak jsem si musela dávat pozor,“ vybavuje si i po mnoha letech.

Celý život pracovala s dětmi, zpravidla jako vychovatelka. A ráda se vrací do svého dětství. „Vzpomínám třeba na prezidenta Masaryka, viděla jsem ho několikrát, děti on měl velice rád, vždycky se s námi zastavil.“

K narozeninám dostala krásnou kytici. „Kytky mám moc ráda, však je taky sama pěstuju, ale to až zase na jaře.“

„Paní Táborová je pro nás všechny inspirací, její věk by nikdo neuhodl, je hodná, příjemná, dá se říci, že si z jejího přístupu k životu máme pořád co brát,“ hladí stařenku pohledem vedoucí Domova pro seniory v Buchlovicích Antonín Gajdoš.

V úterý jí a dalším jubilantkám přijde zazpívat zdejší jedinečný pěvecký seniorský sbor BUDU.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x