Zájemci mohou přijít ochutnat jedny z nejstarších, ale také dodnes nejoblíbenějších druhů vánočního cukroví, kterými jsou linecké koláčky nebo také čajové pečivo, vyfouklé rohlíčky, oříšky či ořechový řez se žloutkovou polevou.
„Co vše je třeba udělat, aby linecké koláčky byly správně křehké, podařily se rohlíčky a další pečivo na vánoční stůl, se mohou návštěvníci dozvědět od studentek oboru cukrář i jejich učitelů,“ přiblížila pracovnice muzea.
Cukroví doplní ochutnávka melty a bílé kávy připravované v minulosti jako náhražka drahé pražené kávy. Sobotní dopoledne tak můžete strávit nejen u pečení, ale také posezením ve stylové kavárně Na Staré Střelnici zařízené v duchu období třicátých let 20. století.
To vše mohou lidé spojit s prohlídkou výstav Káva aneb Velké kouzlo malého zrnka a vánoční výstavy Stromečku, ustroj se, je Štědrý den.
Vánoční pečení se koná v sobotu v hlavní budově muzea ve Smetanových sadech od 9 do12 hodin, vstupné je 40 korun.