Problémy v MHD kvůli námrazám trvají, spoje mají zpoždění

ZLÍN - Od pondělka je ve Zlíně a Otrokovicích ochromena MHD kvůli námraze na trolejovém vedení a komplikace pokračují i v úterý. Serveru Zlin.cz to uvedl mluvčí Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice (DSZO) Vojtěch Cekota.

Problémy jsou sice oproti pondělku menší, i tak ale doprava nabírá zpoždění. „Dopravní společnost Zlín – Otrokovice doporučuje všem cestujícím, aby dnes vyrazili z domova raději na některý dřívější spoj, než jsou běžně zvyklí,“ poznamenal Cekota.

Dopravní společnost vypravila na linky všechny své autobusy, které má ve vozovém parku, a nahradila tak i několik trolejbusů bez dieselagregátu. Trolejbusy nyní jezdí na všech linkách MHD DSZO, ale námraza výrazně zpomaluje jejich jízdu, takže spoje mají velká zpoždění, někde se pohybují prakticky mimo jízdní řád. Vůbec největší komplikace jsou na linkách 2 a 10.

Kvůli náledí, které zasáhlo celý Zlínský kraj, se plní také úrazové a chirurgické ambulance. „Lékaři hlásí tak obrovský nápor pacientů, jaký podle svých slov ještě nezažili. Nejčastěji se jedná o zlomená a vymknutá zápěstí nebo kotníky,“ potvrdila například mluvčí Kroměřížské nemocnice Veronika Klímová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x