Úprava Slovanského náměstí v Kroměříži je hotová

KROMĚŘÍŽ - O měsíc později se podařilo dokončit revitalizaci Slovanského náměstí v Kroměříži. Jak serveru Zlin.cz za kroměřížskou radnici uvedla Šárka Kučerová, za zpoždění mohl deštivý podzim.

Cílem revitalizace náměstí bylo vytvořit prostor vhodný pro odpočinek a relaxaci. „Město chtělo proměnit neutěšený stav centra sídliště v místo, kde by obyvatelé města mohli posedět a odpočinout si v příjemném a klidném prostředí,“ upřesnila Kučerová.

Práce měly být podle původního harmonogramu hotové do konce měsíce října. Deštivé podzimní dny ale znesnadnily práce především těžké techniky, a tak se termín dokončení o měsíc oddálil.

Nyní zbývá dovybavit prostor novým mobiliářem. Ten zahrnuje nejen lavičky, odpadkové koše a zábradlí, ale také stojany na kola, plakátovací plochy a ochranu zeleně. „Právě zachování vzrostlých stromů v místě stavby bylo jedním z důležitých aspektů celého revitalizačního projektu. Vykáceny byly pouze stromy, které ohrožovaly provoz některých zařízení, například kanalizační sítě, případně byly nebezpečné pro obyvatele. Součástí revitalizace Slovanského náměstí byla tedy také výsadba nových dřevin, a to jak v místě před budovou obchodního domu, tak i před Knihovnou Kroměřížska,“ uzavřela Kučerová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x