Po osmi letech je cesta do Luhačovic téměř celá v novém

LUHAČOVICE - Symbolickým přestřižením pásky byla v těchto dnech završena výstavba okružní křižovatky a rekonstrukce navazujících úseků silnic II/492 a II/493 v blízkosti Luhačovic a Pozlovic. Jak serveru Zlin.cz uvedla mluvčí hejtmanství Gabriela Dvorníková, po osmi letech je tak cesta do Luhačovic takřka celá v novotě.

Silničnímu provozu slouží nová okružní křižovatka a rekonstruované úseky silnice II/492 a II/493 Pozlovice – Luhačovice už od konce srpna letošního roku. Rekonstrukce pětikilometrového úseku silnice II/492 Zádveřice – Horní Lhota byla v rozhodující části stavby dokončena v závěru listopadu, montáž svodidel zde bude pokračovat ještě v prosinci a definitivní dokončení celé investiční akce má termín 15. května 2015.

„Považuji za významné, že na sebe postupně navazují rekonstrukce jednotlivých úseků delších silničních tahů. I když jsou práce rozloženy do několika let, ve finiši dostávají motoristé souvisle obnovenou silnici v délce mnoha kilometrů. To je případ jak této silnice ze Zádveřic do Luhačovic, tak do značné míry také silnice II/150 z Bystřice pod Hostýnem do Valašského Meziříčí nebo silnice II/487 z Ústí do Velkých Karlovic, případně silnice II/432 z Kroměříže do Koryčan a Jestřabic,“ zdůraznil při stříhání pásky krajský radní Jaroslav Kučera.

Jak upřesnil šéf Ředitelství silnic Zlínského kraje Bronislav Malý, na silnici II/492 mezi Zádveřicemi a Luhačovicemi v celkové délce 15 kilometrů bylo od roku 2006 realizováno pět velkých investičních silničních staveb v celkové hodnotě asi 350 milionů korun. Všechny se zapojením prostředků poskytnutých Evropskou unií v rámci regionálních operačních programů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x