Zaměstnanci otrokovické radnice přispěli onkologicky nemocným dětem

OTROKOVICE – Nákupem vánočních hvězd přispěli na onkologicky nemocné děti zaměstnanci Městského úřadu v Otrokovicích. Sbírku pořádá Šance Olomouc a loni se ve více městech vybraly téměř dva miliony korun, řekla serveru Zlin.cz mluvčí otrokovické radnice Romana Stehlíková.

Charitativní sbírka s názvem Vánoční hvězda začala v roce 1998 právě v Otrokovicích. „Nyní se sbírka rozšířila po celé Moravě. V prvním ročníku se vybralo necelých 59 tisíc korun a loni to byly skoro dva miliony,“ uvedla Stehlíková.

„Vybrané peníze putují na zkrášlení pokojů onkologicky nemocných dětí. Nejdou na nákup přístrojů, protože tolik peněz se prodejem růží nevybere, ale každoročně se částka zvyšuje,“ sdělila Mária Lochmanová, která při prodeji růží asistuje už sedmým rokem.

Pracovníci otrokovického úřadu si letos koupili 32 růží. „Na úřadě pracuji už osmým rokem a růži kupuju každý rok. Jsem ráda, že se tak mohu s dalšími kolegy připojit k této akci a přispět k tomu, aby děti v nemocnici trávily vánoční čas v příjemnějším prostředí,“ uvedla pracovnice úřadu Lenka Kvapilová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x