Rožnovští strážníci rozdali v mateřských školách reflexní vesty

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Téměř stovku reflexních vest a další prvky pro bezpečný pohyb na komunikacích rozdala Městská policie Rožnov pod Radhoštěm všem mateřským školám ve městě. Serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí města Tomáš Gross.

Díky vestám bude děti například při procházkách lépe vidět a v maximální možné míře se sníží riziko kolize s ostatními účastníky silničního provozu.

„Pravidelně se snažíme ředitelům škol a jejich prostřednictvím také učitelkám a dětem věnovat prostředky, které jim pomohou při organizaci venkovních aktivit dětí. Kromě vest jsme školkám věnovali i samolepky a zastavovací terčíky,“ uvedl ředitel rožnovských strážníků Marek Grossmann s tím, že poprvé dostali reflexní vesty kromě dětí také pedagogičtí pracovníci. „Potřebné finanční prostředky na tuto prevenci máme vyčleněny v rámci rozpočtu města – úseku prevence kriminality. Kromě této materiální pomoci organizujeme pro školky i školy přednášky a také akce jako dětská policie, branný závod, dětský den a podobně,“ doplnil Marek Grossmann.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x