Vánoční hvězdy pomohou nemocným dětem

OTROKOVICE - Pracovníci otrokovické radnice se i letos zapojili do pomoci potřebným a nakoupili vánoční hvězdy. Jak serveru Zlin.cz sdělila mluvčí města Romana Stehlíková, nákupem přispěli na hematologicky a onkologicky nemocné děti.

Charitativní sbírku pořádá Šance Olomouc. Sbírka s názvem Vánoční hvězda se datuje od roku 1998 a začala právě v Otrokovicích. Později se sbírka rozšířila po celé Moravě. V prvním ročníku se vybralo necelých 59 tisíc korun a v minulém roce se vybraly téměř dva miliony korun. „Vybrané peníze putují na zkrášlení pokojů, kde onkologicky nemocné děti pobývají. Tržba nejde na nákup přístrojů, protože tolik peněz se prodejem růží nevybere, ale každoročně se částka zvyšuje,“ sdělila Mária Lochmanová, která při prodeji růží asistuje již sedmým rokem.

Letos si pracovníci úřadu zakoupili celkem 32 vánočních růží. „Na úřadě pracuji osmým rokem a nákupem vánoční růže si každoročně zpříjemňuji náročné období v závěru roku. Jsem ráda, že se tak mohu připojit spolu s dalšími kolegy k této akci a přispět k tomu, aby děti v nemocnici trávily vánoční čas v příjemnějším prostředí,“ uvedla pracovnice úřadu Lenka Kvapilová.

Prodej vánočních hvězd s charitativním podtextem funguje už 17 let.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x