Rožnov se snaží zlepšit sociálně-právní ochranu dětí

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Dva noví pracovníci plně hrazení z prostředků Evropské Unie nastoupili v rámci projektu Zkvalitnění sociálně-právní ochrany dětí na sociální odbor rožnovského městského úřadu. Server Zin.cz o tom informoval mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

„Cílem celého projektu je vytvořit kvalitní podmínky pro systematickou sociální práci v Rožnově, na sociálním odboru – orgánu sociálně-právní ochrany dětí, pomocí naplnění takzvaného minimálního personálního standardu,“ uvedla projektová manažerka Iva Zemanová.

Dva noví zaměstnanci úřadu budou kromě jiného vytvářet metodickou příručku pro ty, kdo se ochranou dětí zabývají. „V rámci projektu budou dovzděláni také všichni pracovníci sociálního odboru,“ doplnila Zemanová.

V září byli podle ní dva noví pracovníci materiálně-technicky vybaveni a začalo jejich zaškolování a seznamování s prací a pracovním prostředím.

„Jejich přijetím došlo k naplnění minimálního personálního standardu, z šesti pracovníků vzrostl počet na osm. Je to počet, který se odvíjí od počtu dětí – klientů ve správním obvodu Rožnova,“ vysvětlila Zemanová.

V listopadu se pak někteří z pracovníků účastnili prvních akreditovaných vzdělávacích kurzů. Postupně budou proškoleni všichni pracovníci participující na projektu.  Jedná se o akreditovaná školení, která mají posílit jejich kompetence. Jestli změnu pocítí i děti, které pomoc úředníků potřebují, se teprve ukáže.

Celková výše rozpočtu projektu je 1.053.692 korun. Město získalo dotaci ve výši 85 procent nákladů projektu z Evropského sociálního fondu a 15 procent dotace je ze státního rozpočtu. Město se na realizaci projektu nemusí ze svého rozpočtu podílet žádnou částkou.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x