Do valašskomeziříčských lesů je vyhlášený zákaz vstupu

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Zákaz vstupu do lesů i zvýšený dohled v lesních porostech zavedla valašskomeziříčská radnice. Platit bude až do 24. prosince, serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí města Renata Votrubová.

Radnice tak chce zamezit krádežím vánočních stromků. Lidé nesmějí vstupovat do lesních porostů mladších 20 let.

„Na dodržování zákazu budou dohlížet členové Lesní stráže ve spolupráci s městskou policií. Stromky budou také natřeny speciální hmotou, která v teple zapáchá. O jaké lesy se jedná, bude už na pohled zřejmé, a to díky informačním tabulím na jejich okraji,“ sdělil ředitel společnosti Městské lesy a zeleň Valašské Meziříčí Marek Netolička. „Akce bývá každoročně velmi úspěšná. Již několik let nebyl na území města zaznamenán jediný případ neoprávněného výřezu,“ dodal Marek Netolička. Pokuta za porušení vyhlášky se ve správním řízení může vyšplhat až na 15 tisíc korun.

Meziříčská společnost městské lesy a zeleň umožní lidem vybrat si vánoční stromek na speciální plantáži, která se nachází nad Podlesím, vlevo od cesty na Brňov. Prodej byl zahájen 5. prosince  a otevřeno je tu od 8 do 16 hodin. Zájemci si mohou vybrat mezi smrkem pichlavým, borovicí černou nebo lesní, v menším počtu také mezi douglaskou, jedlí nebo smrkem lesním. „Ceny se budou pohybovat od 150 korun za smrček až do 400 korun za nejdražší jedle. Vánoční stromky budeme nabízet taky v ulici Mostní a v areálu firmy sídlící na ulici V Sadě,“ dodal Netolička s tím, že si lidé budou moci také koupit různé dekorativní předměty například vánoční věnečky či ozdobné svícny.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x