Na meziříčském sídlišti přibyly desítky parkovacích míst

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Přesně 47 nových parkovacích míst bylo v těchto dnech předáno do užívání na ulici Čajkovského a sídlišti Křižná ve Valašském Meziříčí. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí tamní radnice Renata Votrubová.

Parkoviště byla vybudována v rámci první etapy regenerace panelového sídliště Křižná.

„Sedmnáct parkovacích míst je kolmých na ulici Čajkovského, třicet šikmých na ulici Křižná. Při jejich výstavbě jsme se snažili při zachování bezpečnosti provozu a dodržení všech stavebních norem maximálně zvýšit parkovací kapacitu v tomto nejstarším městském sídlišti,“ sdělila Alena Jaremejková z odboru komunálních služeb městského úřadu. Parkoviště jsou podle jejích slov stavebně dokončena včetně nového veřejného osvětlení, zbývá pouze aplikovat vodorovné dopravní značení. „To bude vzhledem k aktuálním teplotám a technologickým postupům provedeno až na jaře,“ dodala Jaremejková.

„Jsme rádi, že se daří zvyšovat parkovací kapacity v sídlištích, je to jeden z důležitých úkolů pro příští roky,“ řekl starosta města Robert Stržínek a doplnil plány pro příští rok: „Na jaře příštího roku bude v lokalitě Křižná vybudováno dalších 34 parkovacích míst. Intenzivně se také věnujeme přípravě výstavby nového velkokapacitního parkoviště pro sídliště Vyhlídka II. Rozvoj parkovacích systémů v příštích letech je však závislý na možnostech rozpočtu města a proto bych rád požádal občany města o trpělivost.“

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x