Místostarosta Vsetína předal léčebně věci za 15 tisíc korun

VSETÍN - Setkání v předvánoční době spojená s předáním daru v podobě hygienických potřeb, mastí a pomůcek Léčebně dlouhodobě nemocných ve Vsetíně se stala už tradicí. Nebylo tomu jinak ani letos, oznámila serveru Zlin.cz mluvčí vsetínské radnice Jana Čadová.

Letos zmíněné dary předal ve středu 10. prosince zástupcům léčebny (LDN) místostarosta Vsetína Tomáš Pifka. Zároveň poděkoval zdravotníkům za péči, kterou poskytují pacientům, a uvedl, že je rád, že ve Vsetíně funguje zařízení, kde je dlouhodobě nemocným věnována kvalitní péče.Za Vsetínskou nemocnici se setkání zúčastnila předsedkyně jejího představenstva Věra Prousková, která poděkovala za podporu a dobrou spolupráci s městem.

„Velmi si vážím práce zdravotníků Vsetínské nemocnice. Za město mohu říct, že se dlouhodobě snažíme být nemocnici vždy užitečným a dobrým partnerem. Agentura pro ekonomický rozvoj Vsetínska se například podílela na přípravě projektu modernizace oddělení LDN, který ovšem nebyl vybrán k podpoře. Myslím si, že pracovní nasazení zdravotníků je nejen vysoké a nadstandardní, ale i profesionální. Oceňuji také lidský a obětavý přístup, který je sice nad rámec pracovních povinností, ale pro pacienty velmi důležitý. Vím, že jejich práce není lehká,“ vyjádřil se Pifka.

LDN pečuje o pacienty s chronickými onemocněními a těžce nemocné, kteří potřebují doléčení a rehabilitaci po úrazech, operacích či chronických chorobách. Jsou přijímáni většinou překladem z akutních lůžek, ale značná část i na doporučení praktických a odborných lékařů. Léčebna se stará o více než sedm stovek klientů ročně.

Tento rok byl ve Vsetínské nemocnici vyhlášen Rokem pro LDN a k tomuto oddělení také směřovala celá řada akcí. Počátkem roku byla v nemocnici zahájena činnost nemocničních kaplanů, která se právě na oddělení LDN velmi osvědčila, v květnu pak zahájil činnost Klub LDN, který nabízí pacientům každý týden jednu aktivitu: střídá se výtvarné kutění, muzikoterapie, trénink paměti, předčítání, velmi oblíbenou se podle Čadové stala canisterapie. Záštitu nad klubovými aktivitami převzalo dobrovolnické centrum Adorea, kterému patří velké poděkování. Do spolupráce se zapojily také další organizace, například Masarykova veřejná knihovna Vsetín, i mnozí další nadšenci, kteří pomáhali s organizací benefičních akcí, jichž se během roku konalo celkem pět. Cílem bylo získat finanční prostředky na potřebnou obnovu lůžek v LDN. Významně pomohly i místní firmy, především Indet Safety Systems a Austin Detonator, ale i mnozí další. Částkou 40 tisíc korun projekt podpořilo i Město Vsetín. Celkem se podařilo získat bezmála milion korun, na financování se bude podle svých možností podílet také Vsetínská nemocnice a.s.

„Lůžka jsou již v současné době ve výrobě. Očekáváme jejich dodávku v nejbližších týdnech,“ uvedla Prousková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x