Beraní pastva na úrodné Hané. Tři body za výhru 3:1

Tyhle body z Olomouce mají velkou váhu. Zlínští hokejisté je potřebovali jako když byl jednou jeden král a neměl sůl. Však také cennou výhru v Olomouci Berani zkropili litry potu. Bojovnost se vyplatila, vyhráli 3:1 a naděje na lepší umístění je zase reálnější.

Do branky se po dlouhatánské době postavil uzdravený Štůrala a hned od začátku utkání ukazoval svou třídu. Poprvé se výrazněji blýskl, když na konci 16. minuty zlikvidoval Divišovu příležitost.

Skóre pak za chvíli otevřeli hosté. Sotva přežili oslabení, projel v 18. minutě do útočného pásma Ondráček a pěknou ranou švihem ošálil Trvaje.

Po přestávce ve 26. minutě si dvakrát při přesilovce po nahrávkách Lešky zastřílel Marušák. První dělovku zastavil Trvaj, druhou až jeho síť.

Zlínští aktivní hrou zdařile mířili k reparátu za smolný zápas v první čtvrtině, kdy u nováčka rovněž vedli 2:0 a ještě zápas prohráli.

Tyhle černé vzpomínky ožily v 53. minutě, kdy snížil olomoucký Rác.

Tentokrát ale bylo vše jinak: půl minuty před koncem vyjel s pukem při power play Hanáků na střed kluziště Svoboda a střelou do prázdné potvrdil velmi důležitou výhru stále mistrovského Zlína.

HC Olomouc – PSG Zlín 1:3.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x