V Zoo Zlín slavnostně rozsvítí vánoční strom

ZLÍN - Letošní Vánoce zlínská zoo oficiálně přivítá v neděli 14. prosince. Jak serveru Zlin.cz za zoo uvedla Romana Bujáčková, v tento den bude na nádvoří zámku Lešná slavnostně rozsvícen vánoční strom.

S rozsvícením vánočního stromu pomohou také tři oblíbení herci Městského divadla Zlín – Zdeněk Julina, Josef Koller a Marek Příkazký. Pánové si pro tuto příležitost připravili i speciální překvapení. Všichni návštěvníci také mohou přinést různé dárky a dobroty pro zvířata a položit je právě pod vánoční strom zoo.

„Vánočně laděný program odstartuje na nádvoří zámku Lešná v 15 hodin. Nabídne koledy, říkadla, vánoční tradice a zvyky ze Slovácka – konkrétně ze Skoronic u Kyjova, a to v podání skvělého folklorního souboru Děcka ze Skoronic. Zoo navíc chystá speciální překvapení pro všechny malé i dospělé návštěvníky. Náš dárek nejen zahřeje, ale také provoní celé nádvoří před zámkem Lešná,“ doplnila Bujáčková.

Adventní návštěvu zlínské zoo zpestří i kouzelná světelná vánoční výzdoba. Díky tisícům drobných světel prostory hlavního vstupu, zámecký park a zámek Lešná ozdobí typické vánoční motivy – hvězdy, komety, vánoční stromky, zvonky nebo rampouchy. Tradiční motivy opět doplní světelné siluety exotických zvířat, návštěvníci se tak mohou těšit na zářící slony, tapíry, nosorožce, rejnoky, žirafu, lachtana i supy. „Krása světelné výzdoby samozřejmě naplno vynikne až po setmění, proto jsme se rozhodli v neděli 14. prosince a pak od úterý 23. prosince do čtvrtku 1. ledna prodloužit otvírací dobu zoo. Zlínská zoo tak bude po toto období otevřena od 8.30 do 18 hodin,“ uzavřela Bujáčková.

Zlínská zoo je otevřena každý den v roce včetně Štědrého dne, vánočních svátků, Silvestra i Nového roku. Pro vstup do zoo mohou návštěvníci využít zvýhodněné vstupné, které pro dospělé činí 80 korun, pro děti 40 korun, studenti a senioři zaplatí 60 korun. Nižší vstupné platí do 28. února.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x