Tři body zlínských volejbalistů. A jedna pořádná kuriozita

Přesně podle předpokladů, tedy co se bodového zisku týče, si poradili volejbalisté zlínské Fatry s posledním týmem extraligové tabulky z Ústí nad Labem. Mrzet možná při vzmachu soupeře ve třetím dějství může jen zbytečně ztracený set. I výhra 3:1 se ale platí, jak známo, třemi body do tabulky.

Kdyby se ovšem připlácelo bonusy za největší rozdíl v setu, museli by si „Macekboys“ adventně pomlaskávat.

„Ve druhém setu jsme vůbec poprvé za poslední dobu neukončili sérii vítězných bodů vlastní chybou při servisu. To je klíč, nejen proti herně slabšímu soupeři, ale i proti vysoce favorizovaným týmům včetně moskevského Dynama,“ vypráví se zanícením zlínský trenér.

Právě na servisu se Zlíňanům ve druhém setu mimořádně dařilo, soupeř byl úplně bezradný, když domácí nebodovali přímo, působili rozvrat v přihrávce hostů. Výsledkem pak bylo naprosto unikátní skóre 25: 7.

„Dělám do volejbalu hodně dlouho, ale takovou bodovou dominanci si v extralize opravdu nevybavuji,“ říká zlínský znalec.

Třetí set ale pak domácí po boji prohráli a tak si zchladili pifku ve čtvrtém. Taky resumé 25:13 svědčí o tom, kdo byl pánem zlínské sportovní haly.

Nuže, s oprášeným servisem do postupové bitvy na holandském poli. Do Groningenu ve Vyzývacím poháru.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x