Ve Slováckém muzeu učí vyrábět vánoční ozdoby z přírodnin

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Naučit se vyrábět zajímavé vánoční dekorace a ozdoby zejména z přírodních materiálů mohou v těchto dnech lidé ve Slováckém muzeu v Uherském Hradišti. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí muzea Eliška Kohelová.

Od pondělí do středy v době od 9 do 16 hodin bude v prostorách hlavní budovy Slováckého muzea ve Smetanových sadech připraveno předvádění výroby pro širokou veřejnost a zároveň pracovní dílničky s tvůrci-lektory pro školy.

„Lektoři v muzeu se zaměřují na práci nejen s přírodninami a budou se názorně věnovat zhotovování vánočních ozdob. Například malování ozdob z foukaného skla nebo výrobě perličkových ozdob, ale také pečení a zdobení perníků či výrobě sněhových řetězů,“ přiblížila Kohelová.

Všichni návštěvníci si mohou pod dohledem učitelů prakticky vyzkoušet předváděné techniky a poté třeba zavítat na výstavy Káva aneb Velké kouzlo malého zrna a Stromečku, ustroj se, je Štědrý den, které právě v muzeu probíhají.

V pondělí budou tvůrci názorně ukazovat a učit vyrábět papírové vánoční ozdoby a přáníčka, slámové ozdoby a zdobené perníky. V úterý si zájemci mohou vyzkoušet vyrobit paličkované vánoční okrasy, výtvory z foukaného skla nebo upéct a ozdobit perníčky.

Ve středu pak návštěvníci muzea mohou vidět, jak vznikají ozdoby z korálků, jak se plete ze slámy, jak se háčkují vánoční ozdoby a pečou a zdobí perníčky či vyrábějí sněhové řetězy.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x