Hasiče a záchranáře v Rožnově trápí špatně zaparkovaná auta

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Simulovaný zásah záchranných složek odhalil na sídlištích v Rožnově pod Radhoštěm velký problém. Hasiči ani sanitky se nemohou dostat do všech ulic kvůli špatně parkujícím vozidlům, řekl serveru Zlin.cz mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

Cvičení provedli hasiči spolu s policií v uplynulých dnech na některých rožnovských sídlištích. Hasičská cisterna, vůz městské policie, který simuloval sanitní vůz lékařské služby první pomoci, a policejní auto vyrazily ve večerních hodinách na vybraná sídliště. „Cílem bylo zjistit, zda se vozidla dostanou do všech ulic tak, aby mohla v případě ohrožení života nebo majetku poskytnout účinnou pomoc,“ vysvětlil šéf rožnovského policejního obvodního oddělení Karel Rychtecký.

Podle něj se naplnily předpoklady o tom, že na řadu míst se kvůli špatně parkujícím vozidlům záchranné složky nedostanou. „Na sídliště Písečný jsme se vůbec nedostali do ulice Vítězná, Jaroňkova nebo Kulturní. Hasičská cisterna uvízla také na ulici Horská,“ sdělil ředitel městských hasičů Karel Janoušek.

Rychtecký upozorňuje na to, že průjezdnost ulice je stanovená předpisem. „Volný musí být minimálně třímetrový pruh. Naše cvičení ukázalo, že je nutné vysvětlit řidičům, že jejich auta při špatném parkování mohou opravdu způsobit problém při krizové situaci,“ zdůraznil Rychtecký.

Informaci o situaci dostalo také vedení radnice. „Město dlouhodobě řeší problémy s parkovacími místy pomocí dílčích projektů. Jedním z hlavních cílů nového vedení města je řešení problémových lokalit a zvětšení kapacity parkovacích míst,“ řekl starosta Rožnova Radim Holiš. Kvůli tomu vznikla pracovní skupina, která se bude problematikou zabývat. První návrhy na řešení lze očekávat do poloviny příštího roku.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x