Starosta Valašského Meziříčí převzal cenu od srbského Čačaku za pomoc při povodních

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Cenu srbského města Čačak převzal starosta Valašského Meziříčí Robert Stržínek. Obdržel ji za pomoc při letošních katastrofálních povodních, sdělila serveru Zlin.cz mluvčí valašskomeziříčské radnice Renata Votrubová.

Valašské Meziříčí pomohlo Čačaku v Srbsku při letošních povodních, které v květnu zasáhly Chorvatsko, Bosnu a Hercegovinu a Srbsko. Povodně na Balkáně patřily k největším na daném území od 19. století. Voda zaplavila území, kde žije okolo dvou milionů lidí. Záplavy si vyžádaly více než 40 lidských životů.

Cenu převzal nový starosta Valašského Meziříčí Robert Stržínek. Podle něj nebyla jeho první zahraniční cesta do Čačaku náhodná. „Toto stodvacetitisícové město má ohromný potenciál, o čemž svědčí i letošní první cena v prestižní souotěži o nejlépe řízenou samosprávu v Srbsku,“ řekl Stržínek.

Doplnil, že Čačak je město malých a středních podnikatelů, sportu a školství. „Spolupráci škol, včetně uměleckých, které zde mají obrovskou tradici, bych chtěl rozhodně podpořit. Za velmi perspektivní povaužji i spolupráci podnikatelských subjektů,“ dodal starosta.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x