Na Kyčerce už se lyžuje

KYČERKA - Ve Ski areálu Synot Kyčerka se od pondělí lyžuje. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí Synotu Magda Pekařová.

Sněhová nadílka posledních dnů spolu s intenzívním zasněžováním se postaraly o to, že je na svazích až 30 centimetrů sněhu a sněžná děla jedou stále naplno. Prozatím je tak v provozu jedna velká sportovní sjezdovka a celý dětský park včetně výukového koberce.

„Přivítali jsme první lyžaře sezóny. Vypadají velmi spokojeně. Předpokládáme navíc, že na Silvestra, nejpozději na Nový rok pojede většina vleků a lidé si budou moci vychutnat také večerní lyžování,“ uvedla za Ski areál Andrea Matyščáková.

Ta současně doplnila, že i letos na návštěvníky Kyčerky čeká celá spousta atraktivních akcí. Myšleno je na všechny. Chybět nebude karneval, lampionový večer, nejrůznější závody i pohárové soutěže pro malé i velké lyžaře.

Ceny za skipasy letos zůstávají stejné jako v minulé sezóně. Navíc na všechny lyžaře čeká příjemná novinka. Šest lyžařských areálů v Beskydech a Javorníkách, včetně Ski areálu Kyčerka, spojilo síly a od letošní zimy nabídne návštěvníkům společný skipas, který je obvyklou součástí nabídky lyžařských destinací po celé Evropě. Zájemci tak na jediný skipas mohou vyzkoušet až 20 kilometrů sjezdovek.

Na Kyčerce se lidé mohou svézt celkem na devíti sjezdovkách, na běžkách se dá projet až 40 kilometrů tratí, děti mohou řádit na dvou pohyblivých kobercích a výcvik jim nabízí lyžařská a snowboardová škola.

„V areálu je přibližně dva a půl kilometru sjezdových tratí a devět vleků, které dokáží odbavit až šest a půl tisíce osob za hodinu. Samozřejmostí je půjčovna lyží a snowboardů, ski servis, několik možností občerstvení přímo u lyžařského svahu a také bezplatné parkování,““přiblížila Pekařová.

Zájemci o zimní zážitky se navíc mohou vydat sněžným vozem na jízdu po hřebenech Beskyd nebo se projít přírodou na sněžnicích.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x