Meziříčí bude lákat turisty nově také na templáře

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Radní města Valašské Meziříčí schválili projekt s názvem Na hranici templářského světa a žádají o finanční příspěvek z Fondu mikroprojektů. Chtějí tak podpořit cestovní ruch, uvedla pro server Zlin.cz mluvčí meziříčské radnice Renata Votrubová.

Cílem projektu je podpořit rozvoj cestovního ruchu ve Valašském Meziříčí a také ve slovenském městě Partizánske. Celkové náklady projektu přesahují 23,5 tisíce EUR, což je necelých 650 tisíc korun.  Valašské Meziříčí by ho mělo podpořit částkou více jak 3,5 tisíce EUR, tedy zhruba 96 tisíci korunami.

Noví radní města se na svém jednání zabývali mimo jiné také otázkou příhraniční spolupráce. Jednali o předložení žádosti o finančním příspěvku z Fondu mikroprojektů na projekt Na hranici templářského světa v rámci Operačního programu příhraniční spolupráce Slovenská republika – Česká republika.

„V rámci projektu bude realizován výstavní projekt zpracovávající období přelomu 13. a 14. století, kdy docházelo k osídlování zdejšího kraje. Výstava by měla být letos v květnu otevřena ve městě Partizánske a po jejím ukončení bude instalována v Muzejním a galerijním centru v zámku Žerotínů,“ popsala projekt referentka odboru školství, kultury a sportu Alice Sekerková.

„Hlavním záměrem projektu je podpora rozvoje cestovního ruchu ve Valašském Meziříčí. Chceme do města přilákat co nejvíce návštěvníků a nabídnout jim kvalitní zázemí pro aktivní odpočinek a atraktivní místo pro trávení volného času,“ řekl starosta Valašského Meziříčí Robert Stržínek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x