Jak měl jeden karolinský hřebec v ledové vodě štěstí v neštěstí

Mělo to být jedno klasické otužilecké odpoledne. Sraz na "Valašském Balatonu" pro otužilce neboli Karolinské hřebce v neděli ve 13.00. Jezero zamrzlo, zážitky z ledové koupele měl násobit fakt, že "otec zakladatel" Josef Paška vyřeže v ledu pěkné otvory a pak hupky dupky do ledovky...

Jenže, co se nestalo. Až se pan Josef vydal kus od břehu s motorovou pilou, naráz se pod ním jako ve špatném filmu prolomil led,. „Nebyla to tedy vůbec žádná sranda, v tom místě je asi třímetrová hloubka,“ vyprávěl později už v dobré náladě.

V tu chvíli mu ale dobře nemohlo být ani trochu. Ledová voda, kusy ledu, těžknoucí a mrznoucí oblečení a v ruce pořád motorová pila, které se nechtěl zbavit ani náhodou.

Kamarádi a kamarádky byli nablízku, hned se mu také po ledě vydali na pomoc. I oni ale byli v akutním nebezpečí. „Pak se mi podařilo vyhodit na led pilu a nakonec jsem se s jejich pomocí vyškrábal i sám. Vůbec to nebyla sranda, přitom jsem si led vyzkoušel den dopředu, vypadal úplně v pohodě, teď vím a všem to zdůrazňuji, jak umí být led zrádný,“ vrací se k těžkým minutám Josef Paška.

Kdo by myslel, že se vydal domů osušit, ten by se rozhodně mýlil.

Pan Josef je ve svých čtyřiašedesáti pořád úžasný hřebec – tedy mladík. „No co, shodil jsem šaty, vykroutil je a rychle do plavek a do vody,“ udivuje nezdolný chlapík, který je zakladatelem otužileckého hnutí v Karolince. Teď si tedy prošel opravdovou zkouškou ohněm. Pardon, ledem.

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’po-modules-photogallery‘,’23627′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚1011‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚23627‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’po-modules-photogallery‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x