Sněžení omezilo městskou dopravu ve Zlíně jen minimálně

ZLÍN - Sněhová nadílka v pondělí nezpůsobila v provozu MHD Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice (DSZO) vážnější problémy. Serveru Zlin.cz to řekl mluvčí dopravní společnosti Vojtěch Cekota.

Horší sjízdnost komunikací měla v několika případech za následek zpoždění spojů o maximálně 15 minut.

„Situace na silnicích už byla o něco lepší, než když napadl úplně první sníh této zimy. Řidiči si přece jen na zimní podmínky do určité míry zvykli a přizpůsobili jim styl své jízdy,“ konstatoval hlavní dispečer DSZO Josef Polách.

Během dopoledne se ale stala dopravní nehoda v Lužkovicích. Do trolejbusu narazilo osobní auto, které dostalo na kluzké vozovce smyk. Trolejbus, na kterém vznikla škoda za přibližně 15 tisíc korun, musel zůstat na místě do vyšetření dopravní nehody. „Pro cestující jsme na linku operativně vyslali záložní autobus,“ uvedl hlavní dispečer. Do služby byl povolán také záložní řidič.

Zhoršená sjízdnost zasněžené vozovky do určité míry komplikovala provoz MHD zejména na zlínském sídlišti Jižní Svahy ve směru k točně Kocanda, kde vznikla u některých spojů zpoždění až přibližně 15 minut. Za účelem vyrovnání zpoždění musel být jeden spoj na lince 8 mimořádně zkrácen o polovinu svého okruhu. Jinak zůstal provoz MHD ve Zlíně, Otrokovicích a Želechovicích zachován v celé síti.

„Přes vysílačky máme spojení se všemi našimi řidiči a na některých exponovaných místech sledujeme aktuální situaci i prostřednictvím vlastního kamerového systému. V případě problémů se sjízdností komunikujeme s dispečinky zimní údržby silnic a silničáři mají snahu našim požadavkům vycházet vstříc,“ řekl ředitel DSZO Josef Kocháň. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x