Loňský rok patřil v Otrokovicích seniorům

OTROKOVICE - Projekt Podpora pečujících o osoby blízké 2014 byl v Otrokovicích úspěšně zakončen. Server Zlin.cz o něm informovala sociální pracovnice Zuzana Polame.

V souladu s komunitním plánováním sociálních služeb na Otrokovicku si pracovní skupina Senioři a Zdravotně postižení určila jako prioritní téma na rok 2014 podporu těch, kdo pečují o blízkého člověka. Organizátoři projektu se rozhodli podpořit tyto amatérské pečovatele vzdělávacími kurzy.

„Cílem kurzů byla především osvěta a poskytnutí důležitých informací, ale také praktický nácvik potřebných dovedností. Na přípravě kurzů spolupracovala organizace Senior Otrokovice, Charita svaté Anežky a také externí odborník,“ sdělila sociální pracovnice.

Cyklus pěti bezplatných seminářů se konal vloni od června do prosince. Mezi jeho tématy byly například Bezpečnost seniorů, preventivní ochrana seniorů jako obětí kriminality, zneužívání a domácího násilí. Dále bezpečnost seniorů v dopravě nebo  Prevence syndromu vyhoření. Duševní hygiena osob pečujících o seniory s demencí.

Pozvánky, prezentace a fotografie z uplynulého ročníku tohoto projektu jsou zveřejněny na webu města Otrokovice v sekci věnované komunitnímu plánování sociálních služeb. „Bezplatných seminářů se zúčastnilo celkem 135 frekventantů. Uplynulý ročník přinesl samé kladné ohlasy z řad pečujících osob a účastníků procesu komunitního plánování sociálních služeb na Otrokovicku,“ uvedla Polame.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x