Tři králové dorazili na zlínský magistrát i hejtmanství

ZLÍN - Zlínskou radnici i sídlo Zlínského kraje navštívili v úterý Tři králové. Serveru Zlin.cz to uvedli mluvčí obou institucí.

Na zlínské radnici přivítali Kašpara, Melichara a Baltazara primátor Miroslav Adámek a jeho náměstkyně Kateřina Francová. Na svůj svátek tak Tři králové oficiálně otevřeli každoroční sbírku, jejíž výtěžek pomáhá potřebným. „Tahle akce má velmi dobré jméno. Vím to i od své rodiny. Třeba můj syn Tři krále dokonce vyhlíží a těší se na to, že jim může dát příspěvek do kasičky,“ svěřila se Kateřina Francová, která nad letošní Tříkrálovou sbírkou ve Zlíně převzala záštitu. Na zlínském hejtmanství přivítal koledníky hejtman Stanislav Mišák.

Nejvíce králů bude ve městě k vidění o druhém lednovém víkendu. V následujících dnech budou organizátoři Tříkrálové sbírky kasičky otevírat. „V loňském roce jsme takto zapečetili a opětovně otevřeli 292 kasiček. Letos jsme toto číslo ještě nepřekročili. Všichni, kdo by chtěli zažít zlínskou královskou pouť, mají stále možnost zaregistrovat se jako vedoucí skupinky koledníků, pokořit s námi hranici tří set kasiček a současně podpořit největší dobrovolnickou sbírku,“ sdělila Pavla Romaňáková, koordinátorka sbírky ve zlínské Charitě.

V loňském roce se díky štědrosti dárců vybrala dosud nejvyšší částka v dosavadní historii Tříkrálové sbírky, celkem téměř 83 milionů korun. Výtěžek je určen na pomoc lidem v obtížné situaci, kteří si kvůli stáří, nemoci, hendikepu či nepříznivé sociální situaci nemohou sami pomoci.

Přispět v rámci Tříkrálové sbírky lze několika způsoby. Kromě vhození příspěvku do zapečetěné pokladničky je možné zaslat dárcovskou SMS ve tvaru DMS KOLEDA na číslo 87 777, finanční částku lze také poukázat na účet 66008822/0800 u České spořitelny, VS 777. Další informace lze nalézt na www.trikralovasbirka.cz.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x