V Otrokovicích dnes začíná Tříkrálová sbírka

OTROKOVICE – Koledníci v podobě tří králů začnou obcházet Otrokovice a okolí v sobotu 10. ledna. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí otrokovické radnice Romana Stehlíková.

Každý rok od 1. do 14. ledna mohou lidé v českých městech a vesnicích potkat na čtyřicet tisíc charitních koledníků v kostýmech Tří biblických králů – Kašpara, Melichara a Baltazara, mudrců ze Sáby a Tarzu. V návaznosti na starou lidovou tradici chodí tato trojice, někdy doprovázená i velbloudem, od domu k domu, nebo koledují v ulicích.

Charita svaté Anežky pořádá Tříkrálovou sbírku v Otrokovicích dnes, v sobotu 10. ledna 2015. 

Dnes se bude sbírka konat také v Napajedlích, Tlumačově, Spytihněvi, na Žlutavě, v Pohořelicích, Oldřichovicích, Komárově a v Halenkovicích. Z jejího výtěžku organizátor celé akce, Charita Česká republika pomáhá celoročně těm, kdo si sami pomoci nedokáží. 

Tentokrát je navíc sbírka spojena i se soutěží. „Kdo zašle do soboty 10. ledna 2015 na mail zastupce@otrokovice.charita.cz tip na celkový výtěžek ve všech uvedených obcích a bude nejblíže skutečnému číslu, vyhrává od nás hodnotný dárek,“ oznámil zástupce ředitele Charity svaté Anežky Otrokovice Jiří Vlček.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x