Dnes pokračuje Tříkrálová sbírka na Rožnovsku

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Od pátku chodí koledníci Tříkrálové sbírky po Rožnovsku. V pátek navštívili tři králové rožnovskou radnici, sdělil serveru Zlin.cz její mluvčí Tomáš Gross.

Kašpar, Melichar a Baltzar dorazili v pátek 9.ledna na radnici v Rožnově pod Radhoštěm. Jejich návštěvou začala v mikroregionu Rožnovsko tradiční Tříkrálová sbírka, která potrvá až do soboty.

Nákup potravin pro lidi bez domova, přímá pomoc pro rodiny a jednotlivce, vybavení Centra služeb v Rožnově a zakoupení automobilu pro pečovatelskou službu. To jsou hlavní způsoby využití výtěžku, který shromáždí Charita Valašské Meziříčí v rámci tradiční Tříkrálové sbírky v mikroregionu Rožnovsko a ve Valašském Meziříčí a okolí.

Ředitel Charity Valašské Meziříčí Jiří Gavenda, správce Rožnovské farnosti děkan Kamil Obr a Jaromír Koryčanský v kostýmech tří králů dorazili na Rožnovskou radnici, kde je přivítali místostarostové Kristýna Kosová a Jan Kučera. Oba také vhodili první finanční příspěvky do zapečetěné kasičky Tříkrálové sbírky.

„Koně si králové nechali uvázané před budovou radnice a Kašpar, Melichar i Baltazar popřáli vedení radnice hodně štěstí i úspěchů při řízení města v letošním roce. Následně pak zakreslili písmena K+M+B na futra vstupních dveří nejen kanceláře místostarostů, ale také hlavní budovy rožnovské radnice,“ popsal vzácnou návštěvu Gross.

Koledování v mikroregionu Rožnovsko pokračuje také dnes, v sobotu 10. ledna.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x