Velká voda, jarní lyžování, cyklistika. To vše 10. ledna

Druhá sobota roku 2015 se opravdu vybarvila. Teploměr začal po půlnoci na nule, odpoledne si hrál s patnáctkou nad ní. Podivuhodným meteorologickým jevům odpovídalo činění lidí.

Odpoledne si to hasil do kopce z Osvětiman do Medlovic padesátník na bicyklu. Táhlý kopec vyjel bez zadýchání a v lehkém oděvu hlásil: „To jsem samozřejmě desátého ledna ještě nezažil, já si s tím poradím hravě, jak příroda, to nevím“.

O třicet kilometrů dále mezi Bohuslavicemi a Šarovami se pěkně rozvášnil místní potok. Brod, který domácí houfně využívají a projíždějí auty či překračují pěšky, připomínal rozlévající se řeku. Prudké tání dělalo své.

11 stupňů nad nulou na lyžařském svahu na Stupavě. Terén výborný, lidé naprosto spokojeni. „Jdu do trička, to vedro se nedá vydržet,“ smála se blonďatá studentka, která přijela z Břeclavska.

„Hladina už šla nahoru možná o metr, ale Bečva je pořád v pohodě v korytě, hodně sněhu spláchl dlouhotrvající déšť, ovšem sjezdovka drží,“ hlásil aktuálně v témže čase Karel Palička z Karolinky.

Neděle už milovníkům jara zřejmě přát nebude, teploty by se měly dívat na nulu jen ze třístupňové výšky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x