Vstupné do zlínské zoo pomůže zvířatům v divočině

ZLÍN - Většina návštěvníků Zoo Zlín zřejmě vůbec netuší, že zakoupením vstupenky do zoo pomáhají chránit zvářata žijící v divočině v Nigérii. Jak serveru Zlin.cz uvedla za zoo Romana Bujáčková, peníze ze vstupného poslouží konkrétně rezervaci Yankari Game Reserve.

Podle ředitele zoo Romana Horského byl pro zlínskou zoo loňský rok v souvislosti s ochranou zvířat přímo ve volné přírodě doslova průlomový. „Po několikaměsíčním vyjednávání se nám podařilo připravit první kroky k vlastnímu in-situ projektu. Společně s primátorem města Zlína Miroslavem Adámkem a guvernérem státu Bauchi v severovýchodní Nigérii J.E. panem Isa Yuguda jsme podepsali Memorandum o přípravě a realizaci projektu podpory rezervace Yankari Game Reserve. Chceme finančně pomáhat rangerům – strážcům parku, nakoupit jim potřebné vybavení, přispět na opravu infrastruktury,“ vysvětlil Horský.

Finanční prostředky získá zlínská zahrada díky projektu Koruna ze vstupného. „Z ceny vstupenky jednu korunu věnujeme přímo na ochranu zvířat v jejich domovině. Každý z vybraných projektů bude schvalovat Rada a Zastupitelstvo města Zlína. Pro nejbližší období navíc podpoříme dvě další lokality – terénní výzkum výskytu plameňáků malých v Etiopii a monitoring hadilovů písařů v Jihoafrické republice,“ dodal Horský.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x