Expozici Zlínského kraje připravila Centrála cestovního ruchu Východní Moravy a bude zahrnovat čtyři turistické oblasti Zlínského kraje: Kroměřížsko, Slovácko, Valašsko a Zlínsko s Luhačovickem. „Každá expozice má vždy své zaměření. Tentokrát je to gastronomie. Nabídka je velmi pestrá. Nejsou to jen místní speciality jako frgály a svatební koláčky, ale jsou to i speciality z uzenin a nápoje. Chceme, aby vzpomínky na náš kraj byly spojeny nejen s rozmanitostí nabídek, pestrostí barev, ale také s chutí,“ řekl hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák.
Klasickou stánkovou prezentaci Východní Moravy doplní také interaktivní program. Ve čtvrtek se návštěvníci seznámí s upoutávkami na filmovou Kroměříž a uchu zalahodí také struny Cimbálové muziky Kordulka, pátek bude patřit Valašskému muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm a tradičním valašským řemeslům, sobota ožije filmem a známými tvářemi reprezentujícími Zlín Film Festival – Danou Morávkovou, Janem Čenským a Markétou Hrubešovou, v neděli se prostor promění v zoo – v Evropě unikátní KOVOZOO.
Východní Morava je podle ředitelky Centrály cestovního ruchu Východní Moravy Dany Daňové region pestrý nejen nabídkou turistických zajímavostí, památek a nepřeberných zážitků, ale také tradiční gastronomie. „V našem kraji se v jednom roce konají tři velké gastronomické přehlídky. Jde o tradiční Karlovský gastrofestival, Food festival v Luhačovicích a nováčkem na poli gastrofestivalů je uherskohradišťský Slovácký festival chutí a vůní. Navíc je v letošním roce téma gastronomie a folkloru předmětem projektu čtyř moravských krajů, které na veletrhu představí společný katalog těch nejlepších regionálních receptů a folklorních festivalů s názvem Gastronomie a folklor Moravy a Slezska, “ dodala Dana Daňová, ředitelka Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.