Tříkráloví koledníci vybrali na Otrokovicku rekordní sumu

OTROKOVICE - V pořadí 15. ročník Tříkrálové sbírky konané Charitou sv. Anežky Otrokovice letos přinesl neuvěřitelný výsledek. Celkově se v Otrokovicích, Napajedlech, Tlumačově, Spytihněvi, Žlutavě, Pohořelicích, Oldřichovicích, Komárově a Halenkovicích v sobotu 10. ledna vybralo necelých 655 tisíc korun, což je o 66 600 korun více než v loňském roce, server Zlin.cz o tom informovala mluvčí otrokovické radnice Romana Stehlíková.

„Vděčíme za to dohromady 118 skupinkám tří králů, kteří se i v nepříznivém počasí vydali koledovat ke svým sousedům,“ sdělil ředitel Charity sv. Anežky Otrokovice Peter Kubala.

Z výtěžku pomáhá Charita sv. Anežky těm, kteří si sami pomoci nemůžou, a kde jiné formy pomoci obvykle nejsou k dispozici. Nejvíce využívaná je takzvaná přímá pomoc, která pomáhá přímo konkrétním lidem a potřebným rodinám.

„Za patnáctiletou historii je to opravdu nejvyšší výtěžek. Jsme jím velice překvapeni. Těší nás to a doufáme, že tento nový trend bude pokračovat i v dalších letech. Velmi děkujeme všem koledníkům, spolupracovníkům a zejména obětavým dárcům,“ dodal Peter Kubala.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x