Uherské Hradiště zateplilo za čtyři miliony tělocvičnu ZŠ Unesco

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Skoro čtyři miliony korun stálo zateplení tělocvičny Základní školy Unesco v Uherském Hradišti, kterou město ve středu předalo do užívání žákům a pedagogům. Kromě komfortu přinese zateplení úsporu na energicíh, sdělil serveru Zlin.cz mluvčí hradišťské radnice Jan Pášma.

Práce trvaly dva měsíce a téměř tři miliony pokryla dotace. ZŠ Unesco je nejstarší a největší základní škola ve městě. „Zateplení tělocvičny a kompletní výměna oken a dveří už byla nutná. Navíc akce zapadá do procesu dlouhodobých oprav budovy školy, které vypukly v roce 2013,“ řekl starosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha.

Ve městě se tak dočkala zateplení v rámci evropských dotací čtrnáctá veřejná budova. „Kromě toho jsme vloni vysoutěžili veřejnou zakázku na opravu venkovních kanalizačních přípojek, které začneme opravovat, jakmile to dovolí počasí,“ sdělil Pášma. Zároveń se mění okna na hlavní budově školy a ve fázi příprav jsou opravy školního atria. „V roce 2012 jsme za pomoci dvoumilionové dotace z ministerstva financí zrekonstruovali sportovní hřiště,“ doplnil Pášma.

Podle něj jsou všechny opravy na škole koordinované s rozsáhlými opravami veřejných prostranství před školou. Projekt zahrnuje revitalizaci parku za Obchodní akademií, Komenského náměstí včetně nového průchodu pro pěší mezi ZŠ Unesco a Obchodní akademií z Komenského náměstí do Stojanovy ulice a rekonstrukci části Svatováclavské ulice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x