V Rožnově pokračuje snižování počtu sňatků

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - V Rožnově pod Radhoštěm klesá v posledních letech počet párů, které uzavírají manželství. V loňském roce si řeklo své ano 74 dvojic, informoval server Zlin.cz mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

Počet uzavřených manželství v Rožnově pod Radhoštěm klesá posledních pět let. „V roce 2010 bylo uzavřeno 94 manželství, o rok později 86, v roce 2012 to bylo 81 manželství, v roce 2013 se vzalo 75 dvojic a loni ještě o jednu méně,“ uvedl Gross. Podle něj loni bylo 16 sňatků církevních.

Minulý rok v Rožnově také 66 párů uzavřelo souhlasné prohlášení o určení otcovství. „Uzavírají ho páry, které už mají potomky a chtějí zlegalizovat vztah, respektive uznat otcovství, ale nadále chtějí žít ve společné domácnosti lidově řečeno pouze na psí knížku,“ sdělil Gross.

Mezi zajímavosti loňského roku v souvislosti se svatbami patří fakt, že vzrostl počet svateb mimo obřadní síň radnice. Loni jich bylo 21, o rok dříve 16. Lidé se brali například ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm, u zvoničky na Dolních Pasekách nebo v rožnovských hotelích.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x