Fotbal jede. Týmy z regionu docela šlapou

Samozřejmě, je to jen samotný začátek fotbalového roku, ale první signály roku 2015 ze Slovácka i ze Zlína nemají vůbec špatný zvuk. Vyhladovělý fotbalový fanda bere zavděk přípravou. 

Prvoligový tým z Uherského Hradiště nabírá fyzičku v Uherském Brodě, logicky tamtéž naskočil do prvního přípravného utkání. Druholigový soupeř z Třince měl na umělé trávě co dělat, aby si neodvezl větší debakl. „Domácí“ vyhráli jasně 3:0, góly stříleli Šimko, Diviš a Havlík. Trenér Habanec byl docela spokojen: „Hlavně s nasazením i s tím, že jsme si vytvořili spoustu šancí.“ Do týmu vzal i mladičkého Sadílka, který byl před pár hodinami vyhlášen nejlepším českým mladším dorostencem loňského roku.

V zimní Tipsport lize si velmi dobře nadále vede druholigový Zlín. Ve druhém utkání remízoval na hřišti Sigmy Olomouc 2:2, vedl přitom po půli góly Matějova a Železníka z úvodu utkání už 2:0. „S prvním poločase jsem byl spokojený, ve druhé nás ale soupeř jasně přehrál a zaslouženě vyrovnal,“ říkal po utkání kouč Zlína Bohumil Páník.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x