Skupinu otrokovických otužilců rozšířila žena

OTROKOVICE – Žena se letos poprvé zúčastnila koupání v ledové vodě na Štěrkovišti v Otrokovicích. S partou nadšenců se vydala zaplavat si do vody, která mívá v zimě pouhý jeden stupeň Celsia, uvedla serveru Zlin.cz mluvčí otrokovické radnice Romana Stehlíková.

Podle mluvčí lze partu nadšenců, kteří noří těla do ledové vody, zahlédnout každoročně od října do dubna každou neděli v 15:00. „Historie otužování sahá v Otrokovicích do dob před rokem 1989. První známky společného otužování jsou zaznamenané v roce 1993, kdy se objevila skupina lidí, která se den před Štědrým dnem jednou ročně otužuje,“ uvedla Stehlíková.

„Naše skupina začala tento zdravý životní styl praktikovat někdy na přelomu roku 2008 a 2009. Já sám jsem se prvně začal otužovat v roce 2005 ledovými sprchami a později plaváním na jaře,“ uvedl Zdeněk Stužka, ktrerý je jedním z pravidelných plavců v ledové vodě.

Současnou skupinu tvoří devět členů. Letos poprvé je doplnila žena. „Se sousedem jsme o zimním koupání debatovali delší dobu a dohodli jsme se, že to zkusíme,“ řekla sedmatřicetiletá Renáta Straková, která by na základně první zkušenosti chtěla v pravidelném zimním koupání vytrvat.

Společným cílem otužilců z Otrokovic je dostat se na Štěpána do Prahy, kde se každoročně scházejí otužilci z celé republiky, aby se vykoupali v ledové Vltavě.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x