Fatra míří z kola ven. Nestačila na řecký tým, prohrála 0:3

Tohle bude asi konečná. Volejbalisté zlínské Fatry prohráli na domácím hřišti v osmifinále Vyzývacího poháru se čtvrtým týmem řecké ligy Ethnikos Alexandrupolis hodně krutě 0:3. Cesta k odvetě bude asi spíše formalitou. I když...

…i když rozdíl ve hře zvláště ve druhé části nijak diametrální nebyl. Zlínu nevyšla první sada, hosté byli lepší především na blocích. „Tohle byla jejich parádní disciplina,“ myslel si trenér domácích Roman Macek. A taky při plachtícím podání. Díky němu vedli už 9:1. „V tom byli vynikající, to nám dělalo velký problém,“ všiml si Macek.

Zlíňany může ve zbývajících dvou sadách pokaždé mrzet, že jim nevyšly koncovky setů. Druhé dějství, v němž byli ze začátku ještě hodně dole, vytáhli až na 24:24, prohráli ale 24: 26.

Třetí set byl se soupeřem, v jehož týmu dominují hráči z bývalé Jugoslávie, naprosto vyrovnaný, konečný stav 30:32 je smolný sám o sobě, k tomu si ještě přivodil zranění na hlavě libero Přemysl Obdržálek.

V sobotu hostí Fatra v extralize Odolenou Vodu, už v pondělí míří k odvetě. Cestování nebude jednoduché.“ Letíme do tureckého Istanbulu a odtamtud autobusem do Řecka, padesátitisícové město je plné památek. Ale my tam jedeme spíše k pokusu o malý zázrak,“ končí hodnocení zlínský trenér.

V Řecku se hraje 21. ledna.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x