Rožnovská charita vydala kalendář

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Propagovat novou službu rožnovského střediska Charity Valašské Meziříčí má nový kalendář, který charita vydala. Server Zlin.cz o tom informoval mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

Kalendář má představit a propagovat Centrum denních služeb a výtěžek z jeho prodeje bude použit na pomůcky a materiály potřebné pro práci s klienty v Centru denních služeb. Kalendář vyšel nákladem 120 kusů.

„Jedná se zejména o představení naší nové služby, Centra denních služeb v Rožnově, které slouží seniorům a lidem se zdravotním omezením k tomu, aby u nás mohli trávit čas během dne, když ho nemohou z různých důvodů, zejména kvůli svému zdravotnímu stavu, trávit doma. V Centru připravujeme každodenní program činnosti a každému klientovi také věnujeme potřebnou péči,“ popsala náplň nové služby Zlatka Lušovská z rožnovského střediska charity. „Naší snahou je, aby lidé mohli prožívat svůj život tak, aby se co nejvíce podobal tomu, na jaký byli dříve zvyklí, aby prostě žili běžným způsobem, jakým žijí jejich vrstevníci, kteří omezení nemají,“ doplnila Lušovská.

Kalendář je nástěnný, měsíční, obsahuje fotografie ze služeb, které poskytují pracovníci střediska, tedy z pečovatelské služby, ošetřovatelské služby a již zmíněného Centra denních služeb. A protože ošetřovatelská a pečovatelská služba jsou takzvané služby terénní, záběry z činnosti pracovnic charity jsou pořízeny v domácnostech klientů.

Na poslední straně kalendáře je pak připojen stručný text o charitě a přehled všech služeb, které poskytuje Charita Valašské Meziříčí. Autory fotografií jsou Stanislav Prečan a Michaela Kubíková, některé záběry jsou vlastní, tedy pořízeny pracovníky Charity.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x