Hradišťská nemocnice díky dotaci zmodernizovala iktové centrum

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Uherskohradišťská nemocnice dokončila modernizaci iktového centra. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí nemocnice Dana Lipovská.

Projekt finančně podpořilo Ministerstvo zdravotnictví a také Zlínský kraj. Podpora dosáhla celkové částky 2 278 547 korun, konkrétně Ministerstvo zdravotnictví přispělo částkou 1 936 765 korun, Zlínský kraj potom 341 782 korunami. Podpora přispěla k modernizaci a obnově diagnostických a terapeutických zdravotních prostředků s cílem dosáhnout úrovně vybavení národních sítí specializovaných pracovišť iktových center.

„Iktové centrum v Uherskohradišťské nemocnici vzniklo v roce 2012 a díky dotacím se ho podařilo dovybavit o dvě resuscitační lůžka včetně matrací, jedno transportní lůžko, jeden ventilátor pro neinvazivní i invazivní umělou plicní ventilaci, jeden defibrilátor s monitorem a externí stimulací a jeden transkraniální ultrazvuk,“ uvedl projektový manažer nemocnice Pavel Lečbych.

Výsledkem modernizace iktového centra je včasná diagnostika nemoci, což snižuje pravděpodobnost úmrtnosti u pacientů s cévními chorobami mozku. Dalším pozitivem je zmírnění trvalých následků u pacientů, zkrácení délky jejich hospitalizace a urychlení návratu do produktivního života.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x