Valašskokloboucká radnice zavedla pro imobilní občany videotelefon

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Valašskokloboucká radnice nechala v těchto dnech nainstalovat v přízemí hlavní budovy městského úřadu nový videotelefon. Jak serveru Zlin.cz řekla mluvčí města Sandra Novotná Kollerová, sloužit by měl imobilním občanům.

Přístroj podle Kollerové umožní imobilním nebo méně pohyblivým lidem vyřídit na úřadě své záležitosti. V historickém objektu, kde nyní sídlí vedení města a některé odbory městského úřadu, nelze do vyšších pater vybudovat bezbariérový přístup. Proto se vedení města rozhodlo zřídit telefonní linku s kamerou, díky které lidé přivolají pracovnici podatelny a ta zajistí příchod potřebného úředníka.

Radnice hledala už delší dobu způsob, jak hlavní budovu zpřístupnit handicapovaným občanům. Návrh na videotelefon vzešel z řad zaměstnanců města na základě jejich pracovních zkušeností s klienty. „Zda se nám tento způsob vyřizování úředních záležitostí osvědčí, uvidíme v budoucnu. Vyřešit bezbariérové přístupy do všech objektů města je naší prioritou a postupně se nám to i daří,“ řekla starostka Eliška Olšáková.

Občané naleznou videotelefon na levé stěně při vstupu do radnice z náměstí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x