Tříkrálová sbírka trhla v Rožnově rekord

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Celkem 1 213 756 korun se podařilo na začátku letošního roku vybrat od občanů mikroregionu Rožnovsko a některých dalších obcí v rámci tradiční Tříkrálové sbírky. Ve srovnání s rokem 2014 se tak podařilo získat o téměř sto tisíc korun více na humanitární účely i pro potřebné obyvatele Rožnova a okolních obcí, serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí města Tomáš Gross.

Tříkrálové skupiny organizované Charitou Valašské Meziříčí procházely nejen Rožnovem, ale také dalšími obcemi mikroregionu Rožnovsko a v obcích Zašová, Velká Lhota, a Střítež.

„Výtěžek sbírky chceme částečně použít na zakoupení automobilu pro pečovatelskou službu, na vybavení multismyslové místnosti pro klienty Centra denních služeb pro seniory a pro přímou pomoc lidem v nouzi,“ konstatoval ředitel Charity Valašské Meziříčí Jiří Gavenda.

Úspěch sbírky si pochvaluje i vedení města. „Velmi mne potěšilo, že přímo v Rožnově se koledníkům podařilo výrazně navýšit loni vybranou částku. Rožnované pro potřebné uživatele charitních služeb vhodili do kasiček v rámci Tříkrálové sbírky 321.839 korun, což je o téměř 25 tisíc korun více než v loňském roce,“ řekl místostarosta Rožnova Jan Kučera.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x