Valašské muzeum v přírodě pořídilo bryčku pro přepravu handicapovaných lidí

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Na handicapované lidi myslelo Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm na Vsetínsku, které nechalo vyrobit a uvedlo do provozu bryčku pro jejich přepravu. Výroba stála přes 300 tisíc korun, řekla serveru Zlin.cz mluvčí muzea Petra Valíčková.

Poplatek za svezení bryčkou areálem Valašské dědiny je 40 korun pro dospělé a 20 korun pro děti. „Bryčku je možné zapůjčit také na projížďku areálem muzea. Dílčí poplatek za hodinové zapůjčení je 600 korun,“ doplnila Valíčková. Podle ní je kapacita bryčky dvě hendikepované osoby včetně vozíčku v doprovodu dvou dalších lidí, nebo se na ní může svézt osm lidí bez postižení.

Bryčka zaháknutá za koně bude jezdit v hlavní turistické sezóně v červenci a srpnu. „Na pořízení bryčky jsme zřídili na půdě muzea veřejnou sbírku, v rámci které se vybralo přes 300 tisíc. Právě tolik výroba stála. Dále mohli lidé už v minulosti přispět do pokladničky v prostředí kostela sv. Anny,“ uvedla Valíčková.

„Jsme rádi, že se podařilo dílo zrealizovat v jubilejním roce 2015. Navíc máme vlastní koně typu Norik a Slezský Norik,“ doplnil ředitel muzea Jindřich Ondruš.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x