Rožnov za více než 17 milionů opraví Palackého ulici

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Přes 17 milionů korun bude stát oprava Palackého ulice v Rožnově pod Radhoštěm na Vsetínsku. První část rekonstrukce už začala a platí kvůli ní zákaz vjezdu do části ulice, řekl serveru Zlin.cz mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

Zákaz vjezdu platí na úsek od lávky pro pěší přes řeku Bečvu po křižovatku s ulicí Pionýrskou u Společenského domu. „Tato část ulice bude uzavřená až do konce května 2015. Zahájení rekonstrukce umožňuje stávající příznivé počasí,“ uvedl Gross.

„Obchůzková trasa pro chodce vede po chodníku kolem Základní umělecké školy Rožnov popřípadě z druhé strany přes takzvaný Horní park,“ uvedl vedoucí odboru rozvoje rožnovské radnice Ivo Marcin.

V další části rekonstrukce ulice Palackého bude uzavřený úsek od křižovatky s ulicí Pionýrská po odbočku k Orthesu. „Potrvá to jeden a půl měsíce. Doprava bude jednosměrná, případně bude komunikace zcela uzavřená,“ dodal Gross.

„V případě uzavření silnice budou vozidla přijíždějící od Valašského mueza v přírodě odkloněna u ředitelské budovy muzea doleva směrem na městský obchvat,“ doplnil Marcin.

V současnosti se také ve spolupráci s Ředitelstvím silnic Zlínského kraje připravuje zadávací dokumentace na vyhlášení soutěže na dalčí část rekonstrukce ulice Palackého v úseku okolo tržnice k budově Orthesu. „Pokud nenastanou žádné komplikace, rekonstrukce by mohla začít letos v létě a jednotlivé etapy by na sebe mohly navazovat,“ řekl Marcin. První dva úseky vyjdou na 17,5 milionu korun. Z větší části náklady pokryjí peníze z Regionálního operačního programu Střední Morava.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x