Otrokovická radnice nabízí rodičům hlídací službu pro děti, lidé zatím o možnosti moc nevědí

OTROKOVICE - Otrokovická radnice už od loňského března nabízí speciální službu pro rodiče - hlídání dětí. Jak serveru Zlin.cz sdělila mluvčí města Romana Stehlíková, o možnosti zatím lidé moc nevědí a službu tak využívá jen minimum rodičů.

Otrokovická radnice se zavedením služby chtěla zavděčit rodičům, kteří si na úřadě potřebují vyřídit například občanský průkaz, ověřit podpis, vystavit živnostenský list nebo vyřídit jinou úřední záležitost. Aby s sebou nemuseli vláčet i své ratolesti, mohou je zdarma ponechat v Mateřském a dětském centru Klobouček, které je hned v blízkosti radnice. Při převzetí dítěte stačí pracovníkům předat potvrzení od úředníka, u kterého svou žádost vyřizovali. Potvrzení musí obsahovat čas, jak dlouho jednání trvalo, podpis a razítko.

„Lidé zatím službu využívají velmi zřídka a často jsou překvapeni, pokud se o ní zmíním,“ poznamenala provozovatelka Mateřského a dětského centra Klobouček Jana Býmová.

Službu mohou využít rodiče dětí do šesti let věku. Hlídání dětí klientů městského úřadu funguje od pondělí do čtvrtku v době od 9 do 12 hodin a od 15 do 18 hodin. V pátek jsou pak pracovníci centra k dispozici v době od 9 do 13 hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x