Obyvatelé Valašských Klobouk mohli ovlivnit podobu sídliště

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Přibližně čtyři desítky lidí se zúčastnily veřejného projednávání revitalizace sídliště v Palackého ulici ve Valašských Kloboukách. Jak serveru Zlin.cz uvedla mluvčí města Sandra Novotná Kollerová, i díky nim bude město intenzivněji řešit nedostatek parkovacích míst.

Zástupci města se setkali s obyvateli lokality přímo na místě. Nejpalčivějším problémem se ukázalo parkování u bytových domů, lidé ale žádali také umístění sušáků na prádlo, lavičky nebo více zeleně. „Jsem ráda, že se občané schůze zúčastnili a zapojili se tím do rozhodování o účelnosti a o vzhledu místa, kde žijí,“ řekla starostka Eliška Olšáková.

Původně projekt počítal s vybudováním 85 parkovacích míst, ale ani toto číslo není dostačující. „Prošli jsme pečlivě projektovou dokumentaci a podařilo se nám najít dalších asi 15 míst. Vzniknou tak, že změníme podélné státní na šikmé a kolmé,“ vysvětlil změny vedoucí investičního odboru Radek Bařinka.

Obyvatelé sídliště se dočkají také požadovaných sušáků na prádlo a klepadel na koberce. Vše bude v jednotném stylu a konkrétní umístění proberou představitelé města s jednotlivými zástupci bytových domů. Podobné to bude i s lavičkami.

Změně se neubránila ani plánovaná výsadba zeleně. Z důvodů zpřístupnění sklepních oken při ukládání například uhlí, budou některé rostliny přemístěny, jinde zase doplněny. U jednoho z domů bude také vybudován nový okapový chodník.

Město se rozhodlo vyhovět i žádosti majitelů garáží o odvedení dešťových vod, které z komunikace zatékají do jejich objektů. Prostor před garážemi bude proto zhotoven ze zámkové dlažby s odspádováním a s odvedením vody.

Nutné je také vyřešit parkování aut před garážemi u prodejny potravin Macháč – je potřeba zamezit parkování cizích vozidel a umožnit stání vozů majitelů garáží. V současné době problematiku řeší městská policie.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x