Zlínský kraj hledá Stavbu roku

ZLÍNSKÝ KRAJ - Zlínský kraj letos opět vyhlásil soutěž Stavba roku Zlínského kraje. Jak serveru Zlin.cz řekla mluvčí hejtmanství Renata Škrobálková, letos jde o v pořadí 13. ročník.

Záštitu nad soutěží převzal hejtman kraje Stanislav Mišák. Do 16. března mohou přihlášku do soutěže zaslat investoři, dodavatelé, projektanti či majitelé objektů.

Hlavním cílem soutěže je nejen prezentace kvalitních stavebních projektů, které vzniky ve Zlínském kraji v roce 2014, ale i zviditelnění projekčních a dodavatelských prací firem, které sídlí ve Zlínském kraji. Součástí je i soutěž o nejlepší studentskou práci. „Stavby budou hodnoceny z pohledu celkového stavebně architektonického řešení, kvality a jakosti stavebních prací, vhodnosti použití stavebních materiálů, doby realizace díla ve vztahu k celkovým nákladům stavby a společenského poslání díla,“ upřesnila Škrobálková.

Soutěž Stavba roku Zlínského kraje je vyhlášena v sedmi kategoriích: stavby občanské vybavenosti, domy pro bydlení, rodinné domy, průmyslové a zemědělské stavby, dopravní, inženýrské stavby a ekologické stavby, realizace rozvojových projektů měst a obcí a stavby realizované mimo území Zlínského kraje.

Veškeré informace o soutěži a přihláška jsou na stránkách Zlínského kraje nebo na webových stránkách www.stavbaroku.zlin.cz. Vyhlášení výsledků se uskuteční 27. května.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x