Rok výživy se zaměří na zkvalitnění stravy pro pacienty a zaměstnance nemocnice, rozšíření služeb pro pacienty v oblasti výživy, zlepšení vybavení nemocniční kuchyně i zvýšení povědomí veřejnosti o tématu výživy.
„Letos například chystáme otevření nutriční ambulance, možnost volby nadstandardní stravy pro pacienty a zaměstnance, zpestření jídelníčku pro kojící matky na šestinedělí, ochutnávku pacientské stravy pro novináře, přednášky o výživě pro veřejnost s ochutnávkami, přednášky o výživě pro seniory a studenty, benefiční akce nebo zakoupení výrobků zkvalitňujících stravování v nemocnici,“ upřesnila Lipovská.
Ukončený projekt Rok seniora upozornil na neoprávněně opomíjenou skupinu obyvatel, která vyžaduje nejvíce nemocniční péče. „Díky roku seniora a díky sponzorským darům v celkové hodnotě téměř 2, 5 milionu korun jsme mohli nakoupit desítky nových elektrických polohovacích lůžek, zkrášlit prostředí na odděleních, zavést canisterapii a rozjet další aktivity směřující k rozvoji hospitalizovaných seniorů. Rád bych poděkoval všem sponzorům. Uvědomuji si, že taková věc není v dnešní době samozřejmostí,“ uvedl k projektu předseda představenstva Uherskohradišťské nemocnice Petr Sládek.