Oprava kanalizace zkomplikuje na kroměřížském náměstí dopravu

KROMĚŘÍŽ - Řidiči projíždějící Kroměříži se musejí připravit na komplikace v dopravě, které si vyžádá oprava kanalizace na Riegrově náměstí. Serveru Zlin.cz to uvedl mluvčí města Pavel Zrna.

Kanalizaci na Riegrově náměstí bude společnost Vodovody a kanalizace Kroměříž opravovat v době od 26. ledna do 13. března. Stávající betonová stoka procházející středem horní části náměstí je už v technicky nevyhovujícím stavu. Oprava je navržena bezvýkopovou metodou vložkováním inverzním rukávcem, aby stavební zásah do komunikace byl co nejmenší.

Opraveny budou zároveň i čtyři kanalizační šachty, které jsou také v nevyhovujícím stavu. Kopat se bude postupně ve směru od ČSOB po horní část Riegrova náměstí. „Na prvních třech šachtách se bude pracovat za běžného provozu s menším omezením a vyblokováním několika parkovacích míst. Oprava poslední šachty v horní části Riegrova náměstí, před zúžením ve směru k Masarykovu náměstí, si vyžádá úplnou uzavírku části Riegrova náměstí, a to předběžně začátkem března. Úplná uzavírka potrvá podle povětrnostních podmínek asi sedm dnů,“ uvedl Vlastimil Foltýn z radničního odboru služeb. Podle něj uzavírka platí jen pro vozidla a provoz chodců po celou dobu nebude omezen. Příjezd i výjezd vozidel do horní části Riegrova náměstí bude umožněn po dobu uzavírky ve směru od ČSOB pro zásobování a dopravní obsluhu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x