Vjezd do otrokovické Tomy čeká zprovoznění

OTROKOVICE - Dlouho očekávaný vjezd do areálu Tomy v Otrokovicích bude v pátek uveden do provozu. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Romana Stehlíková.

Ve středu začalo stěhování závor, ve čtvrtek 29. ledna se uskuteční kolaudační prohlídka zbývající části stavby uvnitř továrního komplexu a v pátek se veřejnost dočká otevření. “ V sobotu a neděli bude takzvané mezidobí, kdy mohou jezdit kamiony oběma cestami a v pondělí 2. února se zatarasí vjezd původní, aby do Nerudovy ulice nemohly kamiony vjet, a trasa do areálu Toma bude přesměrována na vjezd nový,“ informoval manažer pro IS a marketing Toma Jan Řehořek.

Změny si vyžádají také úpravy dopravního značení. To je už zčásti provedeno a prozatímně přelepeno oranžovou páskou. „Apelujeme tímto na řidiče, aby novému dopravnímu značení věnovali zvýšenou pozornost,“ upozornil na závěr vedoucí odboru rozvoje města František Žák.

Podle generálního ředitele Tomy Radka Hegera nový vjezd do průmyslového areálu pozitivně ovlivní životní prostředí ve městě. „Dojde ke snížení hlučnosti, prašnosti a vibrací. Výrazně se zlepší bezpečnost pohybu. Díky našemu novému vjezdu do areálu se obyvatelům uleví od přetížené kamionové dopravy,“ konstatoval Heger.

Ukončení celého projektu bude na programu na jaře. „Slavnostní ukončení celé akce chystáme po revitalizaci ulice Nerudova a konat se bude v Otrokovicích na náměstí 3. května,“ doplnil otrokovický starosta Jaroslav Budek.

Na stavbě pracují firmy od 17. března loňského roku a celé dílo přijde na více než 102 milionů korun. Dotace z Regionálního operačního programu Střední Morava činí přes 53 milionů korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x