Zápisy do prvních tříd se v Rožnově dotknou téměř dvou stovek dětí

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Celkem okolo dvou stovek budoucích prvňáčků přivítají rožnovské základní školy u zápisů do prvních tříd pro nový školní rok. Serveru Zlin.cz to uvedl mluvčí města Tomáš Gross.

 V Rožnově pod Radhoštěm je celkem pět městských, jedna soukromá (ZŠ Sedmikráska) a jedna krajská základní škola (ZŠ Praktická). Zápisy ve školách zřizovaných městem se uskuteční ve dnech 11. a 12. února. Na ZŠ Sedmikráska a ZŠ Praktická pak zápis absolvují budoucí prvňáčci už ve středu 4. února.

Počet dětí, které se v Rožnově dostaví k zápisu, je obdobný jako v roce minulém. „Jedná se o 190 dětí, které půjdou k zápisu poprvé a téměř 20 dětí, které po loňském zápisu požádaly o odklad školní docházky,“ uvedl vedoucí Odboru školství rožnovského radnice Dušan Vrážel.

V Rožnově pod Radhoštěm mají možnost plnit školní docházku také děti s trvalým pobytem mimo katastr města, pokud mají jejich zákonní zástupci zájem. „V tomto případě však rodičům doporučujeme, aby se, pokud tak už neučinili, spojili s vedením příslušné základní školy,“ doplnil Vrážel.

Kolik dětí ve skutečnosti 1. září usedne do školních lavic, bude upřesněno v červnu mimo jiné až po projednání všech žádostí o odklad školní docházky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x