Město Otrokovice spouští nové webové stránky

OTROKOVICE - Začátkem února město Otrokovice spustilo nové webové stránky, které lidé najdou na www.otrokovice.cz, jak tomu bylo doposud. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí města Romana Stehlíková.

Stránky získaly nový vzhled, pochlubí se novou grafikou a moderním designem. „Původní stránky města jsme měli dlouhých osm let a neodpovídaly již dnešním požadavkům na moderní webovou prezentaci,“ vysvětlil důvod změny vedoucí odboru provozního Josef Řihošek.

Při tvorbě nového webu byl kladen hlavní důraz na univerzálnost aplikace, kdy byla využita technologie, která zajišťuje korektní zobrazení webu jak na klasickém PC, tabletu či ostatních mobilních zařízeních. Na základě podnětů obyvatel, kteří se zúčastnili veřejného průzkumu, je nový web strukturován do čtyř oblastí a snahou bylo jednotlivé nabídky co nejvíce přiblížit každodenním návštěvníkům internetové prezentace města.

„Z dalších novinek jen namátkou uvádíme například nové mapové služby, službu odběru novinek či větší integraci se sociálními sítěmi. Další novinky pro občany se již připravují, a jakmile budou připraveny do produkčního prostředí, budeme veřejnost informovat,“ upřesnil vedoucí oddělení IT Martin Maňásek.

Webová prezentace bude i nadále doplňována a laděna na základě požadavků představitelů města a občanů Otrokovic, a proto může docházet k drobným korekcím obsahu webu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x