Meziříčská knihovna vyhlásila Lovce perel

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - V úterý 6. ledna byli v dětském oddělení valašskomeziříčské knihovny slavnostně vyhlášeni nejúspěšnější lovci a lovkyně perel za rok 2014. O dětské čtenářské hře informovala server Zlin.cz mluvčí meziříčské radnice Renata Votrubová.

Hry na lovce perel se zúčastnilo 112 dětí z Valašského Meziříčí a celkem bylo uloveno 670 perel.

„Hra Lovci perel spočívala v tom, že lovci se snažili přečíst co nejvíce předem vybraných knih a formou otázek a odpovědí potom knihovníky přesvědčit, že knihy opravdu četli. Jedna kniha se rovná jedna perla a šňůra perel nejlepší lovkyně Moniky Krumpochové čítala perel 80,“ vysvětlila ředitelka městské knihovny Zdeňka Šmahlová s tím, že speciální cenu dostala také nejmladší lovkyně, které ještě nebylo šest let a které knížky poctivě četla její maminka.

Lovci si během odpoledne vytvořili také lovecký doplněk – náramek z gumiček s perličkami. Výherci získali roční registraci do knihovny zdarma.

Od ledna pokračuje další ročník v lovení perel. Registrace mladých lovců je na oddělení pro děti na ulici Zašovská a v pobočce na ulici Zdeňka Fibicha.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x